Stok Durumu: 2-3 Gün
LED BAR 4014 12Volt 144Led/mt GÜN IŞIĞI
Ürün Kodu: LED BAR 4014 GÜN IŞIĞI 3000K
$2,77
Vergiler Hariç: $2,35

Adet

LED BAR 4014 EN YÜKSEK IŞIKLI LED BAR (AÇIK GÜNIŞIĞI 4000K)

12 Volt

144 LED/metre

28 Watt/1metre

3150 Lümen/metre

İç  Mekan 

En az sipariş miktarı 20 adettir.

  • LED BAR , 1 metrelik alüminyum PCB üzerine 144 adet 4014 çipli led dizilerek elde edilen bir aydınlatma ürünüdür.
  • Şerit ledlere göre ışık gücü oldukça yüksektir (1 metrede 3150 Lümen ışık verir)
  • 1 metrelik LED BAR  Güç Tüketimi : 28 Watt'tır.
  • LED BAR uygulaması kolaydır. 1 metrelik 4014 LED BAR 2,5 Amperlik bir trafo ile kullanılabilir.
  • Alüminyum zemin, ledleri soğutur ve ömürlerini uzatır.
  • LED BAR 3 ledde bir kesilebilir (yaklaşık 4.2 cm)
  • LED BAR ışık açısı 120 derecedir.
  • LED BAR şerit genişliği 1 cm dir. 

 

Toptan Şerit Led Fiyatları için lütfen arayınız.

İyi kalite ve en uygun şerit led fiyatları LEDAY'da!

 

ŞERİT LED UYGULAMA BİLGİLERİ

Tek çipli Şerit LED, Üç Çipli şerit LED, RGB Şerit LED

Şerit Led Bağlantısı

Tek çipli şerit LED‘ler her 5 cm’de, üç çipli şerit LED‘ler ise her 10 cm’de kesilebilir ekleme yapılabilir. Kesim yerleri makas şekliyle işaretlenmiştir.

 

Şerit LED kesim noktaları

Ekleme yaparken lehim yapılacak olan (yuvarlak bakır görünen) bölümleri, temasları kolay olması için yarı daire kalacak biçimde kesmek daha uygun olacaktır. Birleştirmeden önce her iki ucun + ve -’lerini lehim yapmış olmak işimizi kolaylaştırır. Birleştirmeye hazır hale gelen şerit LED‘leri lehimlemek suretiyle ekleyebiliriz.

 

Şerit LED lehimle ekleme (birleştirme)

Şerit Led güç kaynağı nasıl bağlanır?

Şerit LED‘lerle kullanmak için en uygun güç kaynağı türü SMPS‘dir (Switched-mode power supply) . SMPS ile kullanılmayan LED ürünlerin ömürleri çok daha kısa olmaktadır. Bir SMPS güç kaynağının bağlantı şekli aşağıdaki gibidir. Örnekte gösterilen iki çıkışlı güç kaynağıdır. Gücüne göre tek, iki veya üç çıkışlı modeller bulunabilmektedir.

 

SMPS Güç kaynağı LED bağlantısı

Şerit LED‘in 1 metresinin çekeceği akım miktarı LED üreticileri tarafından sağlanır. Genelde tek çipli ledler 0,4 A/metre, üç çipli (metresinde 30 led olan) ledler 0,6A/metre ve 3 çipli (metresinde 60 led olan) ledler 0.8 A/metre akım çekerler.

Güç kaynağı seçimi?

Doğru güç kaynağını seçebilmek için uygulamada kullanılacak toplam led miktarını ve led’in birim metrede kaç amper akım çektiğini bilmemiz gerekiyor. Örneğin metresi 0,4 A çeken tek çipli led ile 35 metrelik bir led uygulaması yapacağız bu durumda çekilecek toplam akım 0,4 X 30 = 12A çıkacaktır. Güç kaynağı seçerken bulduğumuz değerin bir üstündeki standart güç kaynağını seçmemiz gerekir. Bu örnekte 10A ve 15A standart güç kaynakları bulunduğundan 15A seçmek uygun olacaktır. Bazı üreticilerin 12,5A güç kaynağı olmasına rağmen 12 ile 12,5 arası fark düşük olduğundan ve daha emniyetli olacağı için 15A seçmek daha uygun

Hangi noktalardan besleme yapılmalı?

Şerit LED‘lerde besleme yapılacak noktalar çok önemlidir. 5 metreye kadar şerit led‘ler bir uçtan beslenebilir, bu durumda diğer uçta bir ışık kaybı olmaz ancak örneğin 10 metrelik bir şerit led uygulamasında bir uçtan besleme yapılırsa diğer uçta (şerit led‘in iç dirençlerinden dolayı) ışıkta bir azalma sözkonusu olur. Bunun önüne geçebilmek için 10 metrelik şeridi ortasından (beşinci metreden) beslemek en mantıklı çözümdür. Tek parça halindeki daha uzun uygulamalarda da her 10 metrede bir besleme girişi vermek en uygun çözümdür. Çekilecek akım karşılandığı sürece tek güç kaynağından yapılan çıkışlarla bu beslemeler verilebilir. Eğer bitiş ucu dönüp başlangıç ucuna geliyorsa bu arayı da birbirine bağlamak (+ ve – leri birleştirmek) voltaj ve akım dengesi açısından uygun olur.

Nasıl bir kablo kullanmalıyız?

Kullanılacak kablonun kesiti çekilen akımla doğru orantılı olarak artmalıdır. Yapılan hesap sonucu çıkan akım ve seçilen güç kaynağına uygun kablo kesiti seçilmelidir. Genellikle (20A’a kadar) 2×0,50TTR veya daha çok akım çekilen (Örn: 29A güç kaynağıyla) uygulamalarda 2×0,75 TTR kablo tercih edilebilir.

RGB Led ve sürücü modül bağlantısı nasıl yapılır?

20 metreye kadar RGB led’i tek sürücüyle beslemek mümkündür. Bu durumda sürücünün led çıkışına RGB ve (+) uçları bağlanır besleme girişine ise (+) ve (-) 12V besleme bağlanır. Bağlantı şekli aşağıdaki resimde görülebilir.

 

RGB Şerit LED Modülatör Bağlantısı

20 metreden daha fazla şerit led kullanımak zorundaysa 1 adet master sürücü ve her 15-20 metrelik led grubuna bir adet SLAVE sürücü bağlanarak uygulama yapılır. Tek farklılık master ve slave sürücüler arasında bir data (senkron) kablosu çekilmesi olacaktır. Data kablosu tüm slave sürücülerin aynı anda aynı rengi verebilmesi için gereklidir. Slave sürücüler ayrı ayrı güç kaynaklarıyla beslenebileceği gibi (gücün yetmesi durumunda) tek güç kaynağı ile de beslenebilir. Tek güç kaynağı veya çoklu güç kaynağı uygulamalarında bağlantılar aşağıdaki resimde anlatıldığı gibidir. Teknik destek için bizi her zaman arayabilirsiniz.

 

RGB Şerit LED Birden fazla güç kaynağı bağlantısı

 

RGB Şerit LED Tek güç kaynağı

Hangi yüzeylere Şerit LED uygulanabilir?

Temiz ve kuru olan hemen hemen tüm yüzeylere kendinden yapışkanı sayesinde şerit led yapıştırılabilir. Güçlü 3M bandı sayesinde yapıştığı yüzeyden çekip koparılmadığı sürece asla kendiliğinden ayrılma yapmaz. Ahşap, metal, seramik, cam, duvar, alçıpan, beton v.b. yüzeylerin tümüne uygulanabilir.

Şerit LED kaç watt güç tüketir?

Tüketilen güç basitçe Amper X Volt X Metraj şeklinde ifade edilebilir. Yani metresi 0,4A akım çeken 5 metrelik bir paket 12Volt DC ile beslendiğine göre 0,4x5x12= 24Watt güç tüketir.

  • ŞERİT LED, KULLANIM ÖRNEĞİ

Ay Taksit Tutarı Toplam Tutar
Tek Çekim0.00 TL
20.00 TL0.00 TL
30.00 TL0.00 TL
40.00 TL0.00 TL